Какво трябва да научим за различните видове автогуми съобразно параметрите на автомобила ви

Какво трябва да научим за различните видове автогуми съобразно параметрите на автомобила ви

Автогумите безспорно са измежду най-съществените съставни части за вашия автомобил. Вашите автогуми изпълняват службата за осъществяването на отлична лекота и комфорт във връзка с шофирането на превозното средство , и обещават защита , спрямо автогумите, както на водача, така и на останалите околни . Когато искате да успеете да изпълните тези цели обаче, най-добре да заложите на изрядните автогуми. В следващите редове ще разгърнем пред вас съществените фактори, които е препоръчително да се разгледат под внимание при избора им . В допълнение, ще ви дадем няколко потребни направления нужни при работата по монтиране , така че всичко да протече по със сигурност най-гладкия и безпроблемен начин за вас.

Зимни разновидности автогуми

– те са ви необходими да гарантират правилното превозване на превозното средство в труднопроходими зимни обстановки , много пъти съдържащи фактори като мокри шосета , снежни преспи и поледици . Заради тази причина разполагат с каучукова смес , характерна с необходимата гъвкавост при ниски температурни нива и обещаваща правилното взаимодействие с пътната настилка. Зимните автогуми обикновено се сменят през октомври или ноември и се свалят пролетно време, когато е ясно, че студенините и заскрежаванията са със сигурност приключили .

Разнообразие от автогуми 1
Разнообразие от автогуми

Видове според сезона автогуми – роля и значение

Всеки времеви отрязък от годината се определя със личните си особености по отношение на температурата и метеорологичните условия около нас. И даденостите на автогумите е нужно идеално да пасват на точно определените метеорологични условия. Точно заради тази следственост на пазара се продават зимни и летни автогуми. Всеки от двата вида е направен да кореспондира на належащото природно действие и пътна обстановка. Разбира се можете да се сдобиете с и всесезонни автогуми, които до някаква степен отговарят на характеристиките на зимните и летните такива . Нека да погледнем по какво точно се разграничават един от друг споменатите видове.

Доказано ниво

– доказаното качество на автогумите и не само, налични в каталога на сайта ни, е напълно гарантирано . Асортиментът гуми се зареждат направо от Германия и са съобразени с най-новите Евро стандарти за сигурност и надеждност при управление .

Как да изберете съответстващите ви автогуми?

Не е зле при покупката на автогуми да се вземат под внимание няколко много важни детайли и характеристики . Тези фактори ще ви бъдат полезни да разберете кои са най-подходящите и пасващи автогуми за вашето возило. Те започват от размера и различните показатели на автогумите, и стигат до категории като съответната цена и предназначение . В следващата част на текста ще разберете онова, което трябва разберете за представените съображения , изпълняващи съществена роля в момента на търсене .

# Съществени дадености , които да вземе предвид в покупката на автогуми

Размер – размерът със сигурност е една от първите характеристики, които е необходимо да се предвидят . За всеки тип кола си има съобразен размер автогуми, най-често посочен в нейното ръководство . Със сигурност прегледайте това упътване и имайте предвид дадените в него размери . Вземането на неприлягащ за вашата кола размер автогуми е възможно да бъде последвано от няколко неприятни действия при шофиране , като например повишен разход на горивна течност, стържене при извивки на пътя и т.н.

Товарен и скоростен показател – два поакзателя, които също са от голямо значение в момента на избор на автогуми. С какво по-точно се свързват те? Товарният индекс е показател за тежестта , която съответната автогума е възможно да издържи . От друга гледна точка пък скоростният индекс разкрива крайната пределна скорост за определената автогума. Или казано с други думи , товарният и скоростният индекси посочват границите при функцията на примерните разновидности и модели автогуми, с които който и да е водач е длъжен да да се придържа .

Функция – под „роля“ имаме предвид в каква пътна обстановка обичайно ще бъдат използвани вашите автогуми. Непостоянната ситуация на шосето е свързана и разнообразни специфики и характеристики от гледна точка на автогумите. Автогумите, изобретени за шофиране в градски условия , могат да обещават по-ниска консумация на гориво и максимално малък спирачен път. Ако нерядко шофирате по магистрали или други главни пътища, съществени за покупката на автогуми са тяхната издръжливост на високи скорости, идеалното сцепление с пътната настилка и придружаващия го комфорт при управление.

Цена – съвсем допустимо колкото по-стойностни автогуми смятате да сложите на вашето превозно средство, толкова по-висока цена ще трябва да платите за тях. Въпреки това разучете хубаво за кой модел кола търсите , по какви пътища мислите да го използвате и какви особености на автогумите са от важно значение за вас. По този начин ще успеете да получите реално точното и индивидуализирано съотношение между цена и качество при закупуването на автогуми.

Невероятни автогуми 2
Невероятни автогуми

Летни предложения автогуми

– отговарят точно на метеорологичните условия по време на жаркия пролетно – летен период в родината. Материалите , от които са изобретени те, предпазват от износване при силни скорости, както и проблеми причинено от жаркото слънце . Слагайки на колата си летни автогуми, бихте могли да бъдете спокойни, че те ще се запазят в страхотно състояние за значително дълъг времеви период .

Универсални автогуми Измислени с умисъл да се избегне затормозяващата и ангажираща за някои шофьори на автомобили смяна на автогумите по два пъти годишно . Дори и да не са способни съвсем да заместят зимните или летните такива, те комбинират голяма част от характеристиките на двата вида и обещават запазването на нужните нива на сигурност при шофиране . От една страна всесезонните автогуми предоставят изрядното придвижване на колата през зимата, а от друга – са издръжливи на обичайните летни горещини.

Вижте каталога ни с автогуми 3
Вижте каталога ни с автогуми

Насоки след монтирането на автогумите

какво следва – след поставянето на гумите , не преставайте често да следите състоянието на автогумите. Забелязвайте очевидни различия в налягането им, външни белези , усложнения и сходни потенциално непредвещаващи хубаво дадености . Ако видите подобни, на време помислете за решение , за да се подсигурите безаварийни мерки.

Най-добрите на пазара автогуми 4
Най-добрите на пазара автогуми

Заповядайте да се запознаете с предложенията на фирмата за автогуми

Обърнете внимание на каталога на сайта ни и потърсете пасващите автогуми за въпросния автомобил ! Разгледайте и останалите ни предложения:

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
мото гуми
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Най-добрите автогуми 5
Най-добрите автогуми
Огромно разнообразие от автогуми 6
Огромно разнообразие от автогуми
Намерете най-добрите оферти за автогуми 7
Намерете най-добрите оферти за автогуми
Най-предпочитаните автогуми 8
Най-предпочитаните автогуми
Каталог автогуми 9
Каталог автогуми

Зимни разновидности автогуми
Видове според сезона автогуми – роля и значение
Доказано ниво
Как да изберете съответстващите ви автогуми?
Летни предложения автогуми
Насоки след монтирането на автогумите
Заповядайте да се запознаете с предложенията на фирмата за автогуми

Uncategorized

Leave a Reply